Kebony varianter

De fleste av våre hagemøbler kan man nå få i Kebony materialer. Det perfekte supplementet hvis man har bygd huset eller terrassen i Kebony. 

Når vi bygger utemøbler i Kebony bruker vi kun syrefaste A4 skruer og bolter. 

Priseksempler 

Parkbenk 180cm : 9800,-

Vennebenk 200cm : 8500,-

Vennestol  : 6500,- 

Hagebord 180cm m/doble bein : 6500,-

Kaffebord 1800,- 


Alle priser inkl mva 

Kebony er en unik type vedlikeholdsfritt treverk med svært lang holdbarhet. Det er miljøvennlig. 

Kebony-treverk har samme utseende og egenskaper som tropisk tre, samtidig som det er fremstilt av bærekraftig tømmer fra bartre. Nøkkelen er en kjemisk prosess som gir tømmer fra bartre («softwood») de samme egenskapene som tømmer fra løvtre («hardwood»).

Kebony er også hundre prosent giftfritt, og er dermed også et svært godt alternativ til tradisjonelt impregnert trevirke.

Hva er forskjellen på Kebony og andre behandlede tresorter?

Kebony skapes ved å impregnere trevirke med en biologisk væske. Deretter varmebehandles det impregnerte treet på over 100°C. Dette skaper en kjemisk reaksjon og øker tykkelsen på treets cellevegger. Etter behandling er treets cellevegger over 50 prosent tykkere enn før.

Impregneringsvæsken som brukes er ikke skadelig. Den kalles furfurylalkohol og er et biprodukt av sukker- eller mais-produksjon.

Andre typer varmebehandlet tømmer blir kun utsatt for høye temperaturer (170°C - 215°C), ikke impregnert. Dette endrer ikke endrer treets cellestruktur, men fører til økt stivhet og skjørhet i celleveggene.

Velg en variant:

fra kr 1 800,00